Knekirurgi - menisk - avslag

En kvinne søkte erstatning for vedvarende smerter, opprevet menisk og væskeansamling i kneet etter en meniskoperasjon. Vi vurderte saken og kvinnen fikk ikke medhold.

Skriv ut Nynorsk | English | 14. juni 2019

Kvinnen var plaget med smerter i knærne. En MR-undersøkelse viste at det var et brudd tvers over kroppen og bakre horn av menisken på innsiden (mediale menisk) av det ene kneet.

Kvinnen ble operert og menisken og deler av leddhinnen ble fjernet. Det ble også funnet at hun hadde en irritert slimhinne (synovitt) i kneet, sannsynligvis på grunn av meniskskaden. Dette kunne forklare deler av smertene.

Etter noen dager kom hun tilbake med smerter og hevelse i kneet. Man fant ikke holdepunkter for infeksjon, men legene mistenkte at det var vann i kneet og en Bakers cyste (vanncyste) etter operasjonen. En ny MR-undersøkelse ga mistanke om at det fortsatt var en liten rift i det bakre hornet.

Det ble ikke gjort noen ytterligere tiltak på sykehuset. Kvinnen ble henvist til oppfølging hos fastlegen.

Vurderingen vår
En sakkyndig spesialist i ortopedisk kirurgi vurderte saken.

Vi mente at de plagene kvinnen fortsatt hadde, skyldtes tilstanden i kneet i seg selv og ikke behandlingen hun fikk. Hun ble behandlet og fulgt opp etter operasjonen etter god medisinsk praksis.

Det var ikke grunnlag for å operere restskaden på menisken, fordi det lettere danner seg slitasjegikt i leddet når hele menisken er fjernet. Det var heller ikke grunnlag for å fjerne vanncysten bak kneet fordi den bare ville kommet tilbake så lenge det var vann i leddet.

Kvinnen har ikke rett til erstatning.