Skulderskade – forsinket diagnose - medhold

En mann falt på motorsykkel under trening og skadet skulderen. Han krevde erstatning for forsinket diagnostisering og behandling av skaden. Vi vurderte saken og mannen fikk medhold.

Skriv ut Nynorsk | English | 15. desember 2017

Mannen kjørte motocross. Under en velt på trening, skadet han skulderen. På den lokale legevakten ble det konstatert at skulderen var ute av ledd, og legen dro den på plass igjen. Mannen fikk beskjed om at han skulle ha armen i fatle en ukes tid og så gradvis trene opp skulderen.

Smertene i skulderen vedvarte likevel de følgende månedene, og mannen oppsøkte fastlegen sin flere ganger i den anledning.

Etter tre til fire måneder, ble han henvist videre til lokalsykehuset. De gjennomførte forskjellige undersøkelser, og fant skader på flere sener og muskler i skulderen og overarmen. Mannen ble operert på sykehuset kort tid etter.

Vurderingen vår
En sakkyndig spesialist i allmennmedisin og en sakkyndig spesialist i ortopedisk kirurgi vurderte saken.

Siden mannens smerter vedvarte i lang tid etter det første besøket på legevakten, mente vi at det var svikt i behandlingen at fastlegen ikke tidligere henviste han til ytterligere utredning. Smertene mannen hadde, indikerte at det var større skader i skulderen enn det man opprinnelig trodde.

Om mannen hadde blitt henvist videre tidligere, kunne man oppdaget de omfattende skadene på sener og muskler i skulderen før. Han kunne i så fall blitt operert tidligere, og det ville ha forkortet behandlingstiden med flere måneder. Mannen fikk sannsynligvis ikke noen varig skade på grunn av forsinkelsen.

Mannen har rett til erstatning.